Po úspešnom vystúpení v Srbsku žali chvály členovia MsKK so svojimi argentínskymi dogami aj v Poľsku na 4. ročníku podujatia – Polskie Dni Dogo Argentino. Výstava sa konala v dňoch 20.6. – 23.6.2019 neďaleko mesta Lubliniec.

Práca členov tímu MsKK Handlová a chovateľskej stanice La Rosa de Inca získala veľké uznanie od návštevníkov aj organizátorov, ktorí Ľubomírovi Oslancovi udelili ocenenie za prácu a prínos pre plemeno argentínskej dogy.

Ocenenie za prácu a prínos pre plemeno argentínskej dogy

Záverečný príhovor organizátorov

Dámy a páni,
v mene organizátorov by sme sa vám chceli poďakovať za účasť na 4. ročníku argentínskych dní Dogo v roku 2019. Cítime sa skutočne poctení, že na 4. argentínskych dňoch v roku 2019 sme hostili ľudí nielen z Poľska, ale aj zo Švédska, Slovenska, Talianska, Rakúska, Nemecka, Českej republiky, Maďarska, Srbska, Bulharska, Grécka, Rumunska, Litvy, Francúzska a zo vzdialených častí sveta ako Argentína a Japonsko. Dokazuje to, že udalosť získala medzinárodný význam. Vďaka vášmu odhodlaniu, vášni a láske k Dogo Argentino sme dosiahli veľký úspech. Tento rok sa na výstavu prihlásilo 166 psov a sme radi, že sa každý rok čoraz obľúbenejšie stáva poľská udalosť argentínskych dní Dogo.

Boli sme očarení ich vynikajúcim vonkajším povrchom a nádherným temperamentom. Vaše dogo sú vzorovými predstaviteľmi ich rasy! Chceli by sme sa poďakovať Carlosovi Robertovi Hernandezovi, rozhodcovi a chovateľovi, argentínskej chovateľskej stanici La Vieja Diana a doktorovi Mario Tsernotopulosovi, rozhodcovi a chovateľke, argentínskej chovateľskej stanici Del Indio Blanco za vynaloženie obrovského úsilia pri príchode a zdieľaní cenných znalostí s nami počas podujatia venovali svoj čas všetkým účastníkom nielen v kruhu, ale aj vonku, od začiatku do konca podujatia. Sme tiež vďační za úžasnú atmosféru, ktorú vytvorili. Vynikajúci prístup týchto legendárnych chovateľov vyústil do fantastickej atmosféry fair play podujatia. Sme veľmi vďační našej priateľke Luca Olivari a Juanovi José Tsernotopulosovi za pomoc v ringu a za ich účasť na organizovaní show. Vaša pomoc a podpora pre nás boli neoceniteľné.

Sme hrdí na to, že počas tohtoročných IV. Argentínskych poľských dní Dogo sa s nami zúčastnil tréner a chovateľ Ľubomír Oslanec, tím La Rosa de Inca. Ľubomír, ďakujeme vám za vašu profesionalitu, ale aj za to, že sa s nami podelíte o svoje skúsenosti v oblasti poslušnosti, obrany, socializácie a nadviazania vzťahov so psami. Vaša účasť nás do veľkej miery motivuje k spolupráci s Dogom a k rozvoju v tejto oblasti. Ďakujeme tiež tímom chlapcov skupiny La Rosa De Inca za ich pomoc s technickými aspektmi organizácie podujatia. Vieš, čo tímový duch znamená! Čakáme na vás na 5. Dni Dogo Argentino 2020!

Ľubomírovi Oslancovi odovzdával cenu Carlos Roberto Hernandez, ktorý je jedným z posledných žijúcich ľudí, čo sa zúčastnili na tvorbe plemena argentínskej dogy.

Ľubo a Carlos

Okrem Ľubomíra Oslanca získal cenu aj jeho pes Frodo La Rosa de Inca, a to 2. miesto v triede šampiónov.

Frodo La Rosa de Inca – 2. miesto v triede šampiónov