2. ročník oficiálnej súťaže a skúšky Agility „Edit Cup“, ktorý hosťoval náš klub, sa konal v sobotu 24.8.2019 v areáli základnej školy Morovnianska cesta. Parkúry opäť zostavila rozhodkyňa Grétka Kolevová z Agility Klub Lazany. Pretek tvorila jedna skúška, jeden beh Open Agility a jeden Open Jumping.

Potešila nás vysoká účasť súťažiacich v počte vyše 50 tímov z celého Slovenska. Ešte viac nás potešilo, že sa súťaže opäť zúčastnili aj pretekári z prvého ročníka súťaže, čím potvrdili, že sa im náš pretek páči. Medzi účastníkmi sme mali nováčikov, ktorí sa oficiálnej súťaže zúčastnili prvý krát, i profesionálov, ktorí sa práve vrátili z Európskych majstrovstiev.

Počasie tento rok vyšlo výborne a tak pretek prebehol v príjemnej letnej piknikovej atmosfére, ktorú dopĺňal guláš, ktorý už je roky tradíciou na včetkých akciách nášho klubu. V priebehu dňa sa prichádzali na súťaž pozrieť aj diváci spomedzi miestnych obyvateľov, ktorí obdivovali čo všetko psíci na parkúre dokážu.

Na Edit Cupe aj tento rok hviezdil Pierre-Yves Millan z Quick Angel Dunajský Klátov, ktorý si odniesol so svojimi tromi psami hneď 9 ocenení. Pre troch domácich pretekárov bol tohtoročný Edit Cup premiérou na oficiálnej súťaži. Štefan Polakovič s Mayou z MsKK Handlová si vybehali 3. miesto v Open Jumpingu. Z domácich získal umiestnie aj tím Edit Oslancová s Bobíkom, ktorí získali 3. miesto a úspešnú skúšku.

Reportáž regionálnej televízie RTV Prievidza z Edit Cupu:

Všetky fotky z akcie nájdete na tomto linku.

Edit Cup 2019 sponzorovali:

  • Mesto Handlová – poháre pre víťazov
  • Rhea SK – reflexné vesty
  • miestna umelkyňa Helenka – servítkovou technikou vlastnoručne vyrábané obrázky so psíkmi
  • Dogsie – zľavové kupóny, tašky, pamlskovníky
  • Petissimo.sk – tašky, poháre, hračky, pamlsky

Veríme, že ste sa u nás všetci cítili dobre a tešíme sa na ďalší ročník Edit Cupu v Handlovej 🐾